Life Coach Carla Gorter
Geef een positieve draai aan je leven!
Welkom!Carla wie?Voelsprieten?Voelsprieten TestInfo. voor BasisschoolInfo. voor Voortgezet OnderwijsBoekNieuwsHersenspinselsTip!Tarieven consultContact

Invloed op je gedachtes en dus gevoelens!
Druk, druk, druk...
Kinderen uitnodigen tot positief gedrag
Kinderen en beelddenken
Laat je kinderen zien hoe jij je voelt


Druk, druk, druk...

Een groot probleem voor veel mensen in deze tijd is dat zij het eeuwig en altijd maar druk hebben. Druk hebben met hun werk, druk hebben met hun gezin. Het ene kind moet naar voetbal en de andere naar streetdance. Zelf ook nog even sporten  maar je wilt natuurlijk ook nog je vrienden zien. Tussen door nog even de boodschappen doen, je zus bellen, facebook- en twitterberichtjes versturen en oh…, wanneer moet je in hemelsnaam het huishouden doen? En áls je dan al vrije tijd hebt wil je ook wel even lekker een boek lezen of even iets anders doen wat je leuk vindt. Dus dan moeten je kinderen niet ook nog eens extra aandacht gaan vragen door lekker dwars te gaan doen of ruzie te maken, want dan zit jij opeens tegen het plafond! Hè, gezellig… In veel gezinnen is deze manier van leven eerder regel dan uitzondering. En of je daar nou blij van wordt...
 

Als je zegt dat je het druk hebt, zeg je eigenlijk dat je geen tijd hebt voor jezelf. Of terwijl: je loopt aan jezelf voorbij.

Om goed te kunnen functioneren, moet je leven in balans zijn. Er moet een balans zijn tussen werken, voor je gezin zorgen en het huishouden, je privéleven en tijd voor jezelf. Als je het ene te veel doet, heb je voor het ander te weinig tijd over.

Als je van jezelf heel veel dingen moet, zoals bijv. werken, sporten, huishouden, bezoekje zus en bezoekje zo, telefoontje hier en telefoontje daar, dan is er één ding dat je als eerste achterwege laat, en dat is aandacht voor jou zelf! Vroeg of laat breekt dat je op.

Je kunt alleen met je beide benen op de grond blijven staan, als jij goed in je vel zit. En je kunt goed in je vel blijven zitten, als je in balans blijft.

En je blijft in balans, als je regelmatig aandacht besteedt aan jezelf. Een moment van alles overdenken, even terug komen op het nulpunt en bekijken wat goed gaat in jouw leven en wat misschien anders moet.

Meer hierover in mijn boek dat binnenkort uitkomt...


Welkom!Carla wie?Voelsprieten?Voelsprieten TestInfo. voor BasisschoolInfo. voor Voortgezet OnderwijsBoekNieuwsHersenspinselsTip!Tarieven consultContact