Life Coach Carla Gorter
Geef een positieve draai aan je leven!
Welkom!Carla wie?Voelsprieten?Voelsprieten TestInfo. voor BasisschoolInfo. voor Voortgezet OnderwijsBoekNieuwsHersenspinselsTip!Tarieven consultContactWelkom!
 
Welkom op mijn site!

Een site voor iedereen die een positieve draai aan zijn leven wil geven.
Voor begeleiding bij persoonlijke groei en hoog sensitiviteit, voor zowel volwassenen als kinderen.

Volwassenen
Misschien wil jij ook eens van een andere kant tegen het leven aan kijken. Want soms zitten we vast in bepaalde denkpatronen en blijken die makkelijk te doorbreken en krijgt het leven opeens een hele andere glans. Als je bij mij een coaching traject volgt, zal dat altijd met een positieve inslag zijn. We gaan geen oude koeien uit de sloot halen maar we gaan ons richten op de toekomst, waar ligt jouw kracht. Dit pakken we op en bouwen we uit. En dat wat niet lekker loopt, gaan we een plek geven, positief ombuigen en/of loslaten. 
Het heeft geen zin om te blijven klagen, het is tijd om actie te gaan ondernemen! Echter, het is jouw leven. Jij bepaalt hoe je het wilt, dat hoef ik niet voor je in te vullen. Ik ga met je meedenken, ik belicht eens een andere kant. Vervolgens ga je zelf keuzes maken en stappen ondernemen waarmee je weer verder kan.
Daarnaast werk ik veel met mensen die enorme 'voelsprieten' hebben (hoog sensitief zijn). Soms hebben mensen daar last van zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Of ze hebben een zoon of dochter of iemand in de klas die daar tegenaan loopt maar hebben geen idee hoe ze hiermee om moeten gaan.

Kinderen
Kinderen die hoog sensitief zijn wil ik apart noemen. Als je beseft dat één op de vijf mensen hoog sensitief is, dan wil dat zeggen dat er veel hoog sensitieve mensen en dus ook kinderen om ons heen zijn. Dat kan in je eigen gezin zijn, in je eigen familie, in je vriendenkring, bij je in de klas of waar dan ook maar. Ik begeleid deze kinderen en het is werkelijk prachtig om te zien hoe zij open bloeien. Tijdens de consulten leer ik zowel de ouders als het kind om te begrijpen waar bepaalde gevoelens, boze buien, terug getrokken gedrag, het drukke gevoel in hun hoofd en klachten vandaan komen en wat zij daaraan kunnen doen. De ouders spelen hierin een centrale rol. Ik geef uitleg en adviezen maar daarna zullen de ouders er zelf met hun kind mee aan de slag moeten.
Door dit bij de basis al aan te pakken, dus als het nog kinderen zijn, kunnen zij hier voor de rest van hun leven de vruchten van plukken.

Jongeren
Ook jongeren, die bijv. midden in de puberteit zitten, zijn van harte welkom! Sommige van deze jongeren lopen compleet vast. Ze zijn op zoek naar zichzelf: ''wie ben ik en wat wil ik eigenlijk'' en zetten zich vaak behoorlijk af tegen hun omgeving. De ouders zijn soms de wanhoop nabij omdat ze niet begrijpen wat er zich in het kind (jongere) afspeelt en het kind wordt ontzettend op de proef gesteld door alle uitdagingen die het leven nu te bieden heeft: er wel bij willen horen, er niet bij willen horen, je plots bedroefd, boos of moe voelen, alleen willen zijn of toch ook weer niet, levensvragen hebben, onzekerheid over het uiterlijk, enz. Door het gesprek aan te gaan en zicht te geven op waarom zowel ouders als kind reageren zoals ze reageren, komt er vaak meer duidelijkheid. Daarna ga ik verder met de jongere aan de slag en stapje voor stapje gaan zij ontdekken wie zij daadwerkelijk zijn en hoe zij het willen. Ik stimuleer ze om zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven en dat ze prima zijn zoals ze zijn.
Er is wel een voorwaarde aan deze consulten: de jongere moet het zelf willen. Als een jongere totaal het nut niet inziet van de gesprekken, staat hij/zij niet open voor wat ik te zeggen heb en stagneert het groeiproces.

Als ik iets voor je kan betekenen, klik dan op 'Contact'.
En kijk ook eens bij 'Boek'. In mei 2013 is mijn eerste boek gepubliceerd!

Ik wens je veel plezier en inspiratie toe!

Carla.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Welkom!Carla wie?Voelsprieten?Voelsprieten TestInfo. voor BasisschoolInfo. voor Voortgezet OnderwijsBoekNieuwsHersenspinselsTip!Tarieven consultContact